HYDRAULCYLINDRAR KUNDANPASSADE

Som ”Solution Provider” erbjuder vi våra kunder ett komplett program av kundanpassade hydraulcylindrar.

  • Ventillösningar
  • Logistiklösningar
  • Alternativa materialval
  • Induktiva och linjära givare

Detta omfattar dimensionsprogrammet från ø25 upp till ø 800 mm med slaglängder upp till 15 m beroende på dimension och vikt.

DUBBELVERKANDE CYLINDRAR

Vi erbjuder ett komplett program av dubbelverkande cylindrar inom dimensionsprogrammet ø25 upp till ø 800 mm med slaglängder upp till 15 m beroende på dimension och vikt.

ROSTFRIA CYLINDRAR

Inom Vattenkraft, Offshore, Marin, Medicin och Livsmedelsindustrin finns ofta krav på helt rostfria cylindrar.

PMC Cylinders erbjuder kundanpassade rostfria cylindrar med olika infästningar och dimensioner för olika tryckklasser och medier. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att uppnå kostnadseffektiva lösningar som täcker behoven. Cylindrarna kan konstrueras i olika rostfria material och utrustas med integrerade ventil- och givarlösningar.

TELESKOPCYLINDRAR

Sedan 30 år erbjuder PMC Cylinders ett kundanpassat program av dubbelverkande teleskopcylindrar. Detta finns att tillgå från 2 – 5 steg vid behov av serieleveranser upp till en total längd på 27 meter.

ENKELVERKANDE CYLINDRAR

Vårt erbjudande av enkelverkande cylindrar återfinns inom många olika applikationsområden där returkraft inte erfordras. Dessa finns att tillgå inom hela vårt dimensionsprogram.

LÅNGA CYLINDRAR

HYDRAULCYLINDRAR MED LÄNGDER UPP TILL 15 M

Lång erfarenhet av våra kunders applikationer säkerställer att PMC Cylinders har rätt kunskap gällande lång räckvidd och utskjut för bommar och master. Vi fokuserar på mobilkranar, reach stackers, gaffeltruckar och skylifts.
Vi kan erbjuda dig kvalitetssäkrad konstruktion inom följande:

  • Optimerad säkerhet och vikt
  • Hållbarhet och lång livslängd
  • Tillförlitlighet
  • Kostnadseffektivitet

STANDARDCYLINDRAR

PMC Cylinders erbjuder totalt 4 olika standard cylinderserier. Prestanda och livslängd avgör vilken cylinderserie som passar bäst i olika applikationer.

DUBBELVERKANDE HYDRAULCYLINDRAR LHA 25

LHA  25 är resultatet av en gemensam satsning mellan industrin och mobilbranchen i Sverige och offshore- och fartygsbranchen i Norge. Resultatet är en flexibel cylinder konstruerad för 25 MPa, som lämpar sig för stora belstningar i tillämpningar inom industri och mobilt och ute i hårda miljöer till havs.

Cylindern är typgodkänd av Det Norske Veritas (DNV) och har standardmått Ø32 till Ø400mm kolvdiameter.

Produktkatalog Bygg din cylinder här

DUBBELVERKANDE HYDRAULCYLINDER 25 CA

Denna cylinderserie är lämplig att använda både vid industriella och mobila applikationer. Ett stort antal varianter medger anpassning till olika miljöer och driftförhållanden. Serie 25 CA omfattar 18 cylinderdiametrar mellan 25 och 320 mm. Den är konstruerad för arbetstryck upp till 20 MPa. Serien bygger på standardslaglängder men slaglängden är valfri efter behov. Vid lång slaglängd kontakta oss för dimensionering av kolvstång och styrning.

Produktkatalog Bygg din cylinder här

DUBBELVERKANDE HYDRAULCYLINDER HCN 16

HCN-16 är en cylinderserie för krävande industriapplikationer. Den är kontruerad för lång livslängd vid hård kontinuerlig drift. Alla inbyggnadsmått och fästen är helt enligt ISO 6020/1. Arbetstryck 16 MPa. Cylindrarna kan förses med olika tätningssystem och med ställbar dämpning. Finns i dimensionsområde från Ø32-200.

Produktkatalog Bygg din cylinder här

DUBBELVERKANDE HYDRAULCYLINDER TCD

TCD är en cylinderserie för krävande industriapplikationer. Den är konstruerad för lång livslängd vid hård kontinuerlig drift. Alla inbyggnadsmått och fästen är helt enligt ISO 6020/2. Arbetstryck 16 MPa. Cylindrarna kan förses med olika tätningssystem. Finns i dimensionsområde från Ø25-200.

Produktkatalog Bygg din cylinder här

DUBBELVERKANDE HYDRULCYLINDER JKV 2300

JKV 2300 är en serie hydraul cylindrar lämpliga för tuffa industriapplikationer såväl som i aggressiva miljöer. Den kompakta designen ger gynnsamma inbyggnadsmått och dimensioner. Detta gör JKV 2300 – serien lämplig för flera olika användningsområden.

Produktkatalog

PMC Cylinders (Vaggeryd)
Frideborgsvägen 21
567 30 Vaggeryd
Tel: +46 393 365 00

PMC Cylinders (Sävsjö)
Hantverkaregatan 7
576 35 Sävsjö
Tel: +46 382 525 00

PMC Cylinders (Hällaryd)
Skede
574 93 Vetlanda
Tel: +46 383 73 73 00

PMC Cylinders OY (Nastola)
Vaakatie 8
155 60 Nastola, Finland
Tel: +358 20 770 8000