KOLVACKUMULATORER

PMC Cylinders AB har 35 års erfarenhet från tillverkning av kolvackumulatorer.

Här nedan presenterar vi våra två serier med kolvackumulatorer, vilka är CE-märkta enligt tryckkärlsdirektivet 2014/68/EU (PED) med certifikat utfärdat av DNV /GL. De är konstruerade och tillverkade enligt SS-EN 14359:2006 + A1.

De två standardserierna är:

 

Exempel på applikationer

Kolvackumulatorerna används bland annat i följande tillämpningar: stötdämpning, bromssystem, energilagring, reservkraft och volymkompensering.

PAC – Piston Accumulator Carbone steel

Kolvackumulatorer i kolstål finns i arbetstryck för 250 och 350 bar som är lämpliga inom områdena Mobilt, Industri, Energi, Offshore och Marin.

Vi tillhandahåller även kundanpassade ackumulatorer i serie PAC och PAS upp till 920 bar arbetstryck.

PAS – Piston Accumulator Stainless steel

Kolvackumulatorer i rostfritt finns i arbetstryck från 242 till 350 bar som är lämpliga för exempelvis Offshore och Marin.

Vi tillhandahåller även kundanpassade ackumulatorer i serie PAC och PAS upp till 920 bar arbetstryck.

Produktkatalog

Instruktions- och servicemanual

ATEX Installationsmanual

Gaspåfyllnadskit

Se våra kvalitetscertifikat under Dokument.

PULSATIONSDÄMPARE

PMC Cylinders reaktiva pulsationsdämpare PRC reducerar effekten från skadliga pulsationer och vibrationer i hydrauliska system. Pumppulsationer orsakar buller och stomljud, som är ett allvarligt miljöproblem i många industriella anläggningar, mobila maskiner och marina applikationer. Pumppulsationer orsakar också skador i form av slitage på hydrauliska systemkomponenter och tätningssystem.

Pulsationsdämparen PRC reducerar buller, stomljud och vibrationer och förlänger livslängden på komponenter i hydraulsystemet och skapar förutsättningar för täta och tysta system. Pulsationsdämparen är mest lämplig för pumpfrekvens på 100 Hz och uppåt.

Eftersom pulsationsdämparen PRC inte innehåller några rörliga delar krävs inget underhåll. I pulsationsdämparen PRC möts höga och låga pulsmplituder som släcker ut varandra genom reflexion.

För information om installation och dimensionsprogram, se broschyr.

PMC CYLINDERS AB
Frideborgsvägen 21
567 30 Vaggeryd
Tel: +46 393 365 00